Gode råd ved anlægning af ny have

Haven er et sted, hvor der skal være plads til afslapning og hygge, alene eller med venner og familie. Især om sommeren er haven et sted, som samler mennesker, og et sted hvor man kan nyde solen på privat grund. Man kan hurtigt bruge mange timer i haven, og derfor er det også vigtigt, at det er et sted, hvor man føler sig tilpas og hjemme. Hvis man skal anlægge en helt ny have, er der derfor mange forskellige elementer, der skal overvejes.

Hvordan haven skal indrettes

Da ens have er et sted, som man skal nyde i mange år fremad, er det vigtigt, at man er tilfreds, med hvordan den ser ud. Hvis du anlægger din have helt fra bunden med græsplæne, er der nogle elemeter, som du bør overveje:

  • Hvor meget skal græsset fylde?
  • Hvor meget skal sten og jord til blomster fylde?
  • Skal der indrettes et sted til udendørsmøbler?

Dette er bare få ting at overveje, inden man sætter sig for at lave en helt ny have. For at finde inspiration kan du eventuelt kigge i dine venners haver, gå en tur rundt i din by eller søge hjælp i din nærmeste havebutik.

Dine ønsker og behov

Det er vigtigt, at din nye have passer præcis til dine behov og ønsker. En ny have kan hurtig blive en dyr post, men det er heller ikke et sted, som skal der spares på. Lån til indskud trods RKI og få alle dine havedrømme opfyldt. Hvis du har en stor familie, er det, for eksempel, en god ide at sætte meget plads af til haven, da dine børn vil elske en stor trampolin eller en pool. Det er med at se fremad og virkelig overveje, hvad du sætter pris på i en have.